İhracat Yönetim Modülü müşterilere teklif verilmesinden başlayarak kabul edilen tekliflerin siparişe dönüştürülmesi ile devam eder. Hazırlanan tekliflerin farklı dillerde çıktılarının alınabilmesi, mail atılabilmesi ve fax çekilebilmesine olanak sağlar. Hazırlanan siparişin diğer departmanlar ile entegrasyonunu sağlar.
Müşterinin siparişi vermesinde, “termin” ve “stok/üretim” bilgileri önemli yer tutmaktadır. Proforma hazırlanmasındaki gerekli diğer bilgiler İhracat Departmanı tarafından sağlanabilirken, yukarıda belirtilen iki bilgi ancak diğer departmanlar tarafından sağlanabilir. Bu nedenle;
İlgili sipariş ile üretilmesi veya tedarik edilmesi gereken miktarların hesaplanmasında planlama ile koordinasyona yardımcı olur. Planlama departmanınca girilen tedarik tarihlerinin ihracat departmanı tarafından görülebilmesi ile müşteri tahmini teslim tarihinin ihracat departmanınca oluşturulmasına imkan verir.
Planlama,üretim ve İhracat departmanı arasında veri paylaşımını ve koordinasyonu hızlandırır.
Siparişin muhtelif aşamalarını izleyebilir, gerek ihracat ile ilgili haftalık yükleme programının yapılmasında gerekse de halen devam etmekte olan sipariş işlemlerinin raporlanmasını sağlar.
Halen kullanılan veya ileride kullanılabilecek olan taşıma araçlarının kapasitelerinin siteme girilmesi ile, yüklenecek aracın % doluluk oranı gösterilmesi sağlar.
İhraç Kayıtlı kontrolü yapılmasına olanak sağlar.
Müşteri bazında veya ürün grubu kırılımı bazında kademeli ve /veya tek oran şeklinde iskonto tanımlanabilir.
Çeki Listesi, Proforma, Fatura, İhracat Bilgi formu, Teklif / Sipariş Formu,İç Tedarik Formu, Masraflar izlenebilmekte, istenilen dil seçeneğine göre alınabilmektedir.
Brüt Hacim, Net Hacim, Brüt Ağırlık, Net Ağırlık, toplam kap sayısı sistemde takip edilebilmektedir.
Navlun, Gümrük Gideri, Diğer giderler ve Tüm ihracat masraflarınız sisteme girilebilmekte, dosya ve masraf türlerine göre raporlanabilmektedir.
Kurumsal Kaynak Planlama programı ile entegrasyonu bulunmaktadır.